Очакванията за служебния кабинет се сбъднаха. Премиер стана Стефан Янев. Указът

...
Очакванията за служебния кабинет се сбъднаха. Премиер стана Стефан Янев. Указът
Коментари Харесай

Стефан Янев е служебен премиер, изненадите в кабинета са малко

Очакванията за служебния кабинет се сбъднаха. Премиер стана  Стефан Янев. Указът бе оповестен преди малко.
Министерството на вътрешните работи се поема от Бойко Рашков – някогашен шеф на Националната следствена работа. Правосъден министър ще бъде Янаки Стоилов от Българска социалистическа партия . Министър на защитата става Георги Панайотов – някогашният дипломат на България в Организация на обединените нации. Здравното министерство се оглавява от гастроентеролога доктор. Стойчо Кацаров.   Министерството на стопанската система в служебното държавно управление се оглавява от Кирил Петков - икономист.  Асен Василев оглавява служебното министерство на финансите. Той беше министър на стопанската система, енергетиката и туризма в състава на служебното държавно управление на Марин Райков. Външен министър в служебното държавно управление ще е посланикът ни в Дания Светлан Стоев Стела Балтова оглавява министерството на туризма. Тя беше длъжностен министър на туризма и в държавното управление на Огнян Герджиков. Земеделското министерство в служебния кабинет се оглавява от  Христо Бозуков . Той беше министър на земеделието и храните в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.   Гълъб Донев поема общественото министерство. Той беше министър на труда и обществената политика и в служебното държавно управление на Огнян Герджиков

Министъра на културата в служебния кабинет ще е проф. Велислав Минеков . Той е един от главните в Отровното трио, само че не влезе в Народното събрание и се разграничи от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.  

Министерството на образованието и науката – от проф. Николай Денков . Той също заема поста министър на образованието и науката в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.
Асен Личев поема околната среда и водите.

Атанас Пеканов - ще е вице по европейските фондов, Виолета Комитова оглавява Министерство на регионалното развитие. Георги Тодоров  -- превоза. Андрей Живков поема енергетиката. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР